V Egyptě se kituje a jí velbloudí steak

Moje poprvé…v AFRICE!

Ano, čtete správně, opravdu se jednalo o mé poprvé. Nehledejte za tím ale něco víc, byla to pouze moje první cesta na černý kontinent – Afriku. Těšila jsem se jak malá holka (i díky faktu že miluju lítání) k moři a už měsíce před odletem jsem se viděla, jak piju piňa-coladu na pláži. No, pila jsem sice rádlera, ale na spokojenosti mi to neubralo. Let byl skvělý, pár hodin a byli jsme v ráji. Zabydleli jsme se v hotelu AMC ROYAL v nejvyšším patře a s nádherným výhledem na moře. Usli jsme hned první den na sluníčku a spálili se, přecpali si pupky jako každý správný čech v allinclusive večeři a v noci spali jako dudci. Kdybych věděla, co mě bude čekat následující den, možná bych nespala tak dobře.

S větrem v zádech aneb když to moc zahne

Protože Egypt byla skvělá destinace pro kitery, museli jsme ji, rozhodně navštívit. Tedy Petr musel. Já jsem se jen těšila na drink a moře. I přesto, že mi bylo dopředu sděleno, co tento sport obnáší a jaké to je, nevěděla jsem přesně, co mě čeká.

Po pár dnech jsem to zjistila. Pořád dokola nafukuješ draky, sklízíš draky, čekáš až začne foukat, jezdíš, odpočíváš a modlíš se, aby ještě zafoukalo. A tak pořád dokola. Párkrát políbíš mořskou panu ve vodě (to když drak moc ,,zahne“), možná si i zlomíš nějakou tu kost, ale stojí to za to. Teda aspoň tohle mi říkali. Já to nezkoušela a ani to neplánuju. Já jsem byla vždy ta holka, která pomůže nafouknout, případně vyfouknout, osprchuje draka od písku, odstartuje nebo jen leží na pláži a fotí Péťu. Ale od toho přece přítelkyně jsou, ne? 🙂 Takže jsem si stejně nakonec užívala svůj drink na pláži, jen jsem při tom koukala na oblohu plnou poletujících draků.

Div světa neobjeven

Život je plný poznání. Když jsme letěli do Hurghady, myslela jsem, že jedním z výletů, které absolvujeme, bude výlet na pyramidy. Což mi přišlo, asi jako každému, jako logický krok, jako například když jste v Římě a vidíte Colosseum. Zkrátka to k tomu patří. Když jsme ale viděli cenu zájezdu a čas, který bychom na cestě pouze tam strávili (7 hodin), rozhodli jsme se pyramidy oželet. Naši čeští kamarádi, kteří výlet absolvovali, byli nakonec docela zklamaní, spocení (7 hodin!!) a naštvaní, že jen vylezli, něco málo viděli, vyfotili si pár fotek a zase jeli nazpátek. My jsme si místo toho nadělili výlety na delfíny, které jsme viděli a byla to naprostá nádhera!, návštěvu beduínské vesnice, objevili jsme nádherné písečné duny a viděli typický pánský tanec se sukní. Div světa jsme sice neviděli, ale tohle bylo úžasný.

Království za CAMELSTEAK

Už jsem říkala, že milujeme jídlo, že jo. Takže nikoho nepřekvapí, že z naší báječné dovolené (hned po kitu) vzpomínáme nejraději na velbloudí steak. Ono teď, když to čtete, tak si možná říkáte, že tohle byste do pusy rozhodně nedali. Ale věřte mi, že pokud milujete klasický hovězí steak, tohle byste si zamilovali. Zašli jsme na něj do jedné restaurace přímo v Hurghádě (název už bohužel nevím) a najednou jsme zapomněli, kde jsme. Restaurace byla krásně udržována, moderní ala Evropský styl a číšníci uměli plynně anglicky. My s Péťou jako dva nenažranci jsme si dali i polívku, což se ukázalo jako největší chyba. Já jsem měla co dělat, abych svou porci vůbec snědla! Maso ale bylo naprosto luxusní, daleko jemnější než hovězí, ale chutnalo perfektně. Steak byl krásně medium a naše chuťové buňky měly gastronomický orgasmus.

No, dala bych si hned teď!

Loučíme se

Dva týdny utekly jako voda a byl čas se rozloučit. Když bychom to měli shrnout, tak i přesto, že je Egypt profláklou a navštěvovanou destinací, nám ukázal své kouzlo. Neměli jsme žádný problém, naopak, odjížděli jsme plní zážitků, ochutnali jsme skvělé jídlo, poznali nové lidi a Péťa si zakitoval – pořádně. Kromě toho, že si prostě musíte zvyknout, že je to úplně jiný svět, než u nás doma, můžeme Egypt, konkrétně Hurghadu, vřele doporučit.

 

A co vy? Byli jste už v Egyptě? Co se vám tam líbilo/nelíbilo a jeli byste znova?

Terka

 

Comments

comments

Napsat komentář